به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سیدعلاء عبدالحسین القسام، مدیرکل پژوهش و مطالعات دیوان وقف شیعی عراق؛ حیدر السهلانی، مدیر کتابخانه عمومی امام امیرالمؤمنین(ع) نجف اشرف و هیأت همراه در سفر خود به ایران ضمن امضای تفاهمنامه همکاری با نهاد، از کتابخانههای عمومی شهرهای قم و مشهد بازدید و با خدمات این کتابخانهها آشنا شدند.
بر این اساس مدیرکل پژوهش و مطالعات دیوان وقف شیعی عراق و مدیر کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) نجف اشرف و هیئت همراه پس از امضای تفاهمنامه در کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد از کتابخانههای عمومی این شهر بازدید کردند.
همچنین حیدر السهلانی، مدیر کتابخانه عمومی امام امیرالمؤمنین نجف اشرف در گفتگو با خبرنگار سرویس جهان اسلام خبرگزاری رضوی با اشاره به حضور در ایران برای بازدید از کتابخانههای عمومی و امضای تفاهمنامه گفت: با وجود ظرفیتهای موجود در کتابخانههای نجف و کتابخانه علامه کاشف الغطاء و دستنوشتهها و منابع در کتابخانهها، ما امیدواریم تمام ظرفیتها چه در زمینه هدیه دادن و چه در زمینه انتقال معلومات به کار گرفته شود و بتوانیم طبق اصول تفاهمنامه با کتابخانههای ایران به این ظرفیتهای غنی و موجود عمل و آنها را فعال کنیم. امضای تفاهمنامههای مشترکات بین دو کشور به توسعه و همفکری بین محققان و پژوهشگران دو کشور کمک میکند.
همچنین هیئت عراقی ضمن بازدید از موزهها و کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی طی نشستی با حجتالاسلام سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دیدار و گفت و گو کردند.
مدیر کتابخانه امام امیرالمؤمنین(ع) نجف اشرف در این دیدار با اشاره به سختیها و مشقات ملت عراق در برههای از تاریخ، گفت: ملت عراق در زمانهای به مطالعه کتاب میپرداختند که داشتن یک جلد مفاتیح الجنان نیز جرم محسوب میشد، اما خوشبختانه در حال حاضر کتابخانههایی با منابع قابل توجهی در حال فعالیت هستند.
السهلانی ایران را یکی از مهمترین ریشههای جهان اسلام برشمرد و تصریح کرد: ما قدردان انعقاد تفاهمنامه همکاری با نهاد کتابخانههای عمومی کشور هستیم و آمادگی لازم برای همکاری همهجانبه با تمامی کتابخانهها برای برگزاری برنامهها و فعالیتهای فرهنگی مشترک را داریم.
علاء القسام، مدیرکل پژوهش و مطالعات دیوان وقف شیعی عراق ضمن قدردانی از انعقاد تفاهمنامه و ابراز خرسندی از این دیدار، گفت: همکاریها و تعاملات ما میتواند خارج این قبیل برنامهها باشد و کتابخانههای عمومی دو کشور بدون هیچ محدودیتی با یکدیگر در تعامل باشند.
همچنین عماد الکاظمی، مدیر کتابخانههای آستان قدس کاظمین ضمن اظهار خرسندی از حضور در چنین مکان فرهنگی غنی که منتسب به دستگاه اهل بیت(ع) است، تأکید کرد: اگر تمامی کتابخانههای شیعه و اهل سنت با هم همکاری داشته باشند، قطعا قدرت و جایگاهی فراتر از کتابخانه کنگره امریکا خواهند یافت و در عمل به آیه شریفه قرآن همه مسلمانان باید با یکدیگر متحد عمل کنند.
بازدید از کتابخانههای عمومی قم
هیئت عراقی در ادامه، در سفر به استان قم از کتابخانههای عمومی این استان بازدید کردند.
هیئت عراقی در ادامه حضور در استان قم با همراهی مهدی توکلیان سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قم با حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی، نماینده حضرت آیتالله سیستانی در ایران دیدار و گفتگو کردند.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در ابتدای این دیدار، ضمن دعوت از هیئت عراقی برای بازدید از کتابخانههای تخصصی وابسته به دفتر آیتالله سیستانی گفت: دفتر آیتالله سیستانی در ایران، کتابخانههای تخصصی در حوزههای مختلف تاریخ، فلسفه و کلام، ادبیات، علوم قرآنی، کتابخانه الکترونیکی و... را در قم برای ارائه خدمات به طلاب، پژوهشگران و دانشجویان ایجاد کرده است.
نسخههای خطی، پشتوانه و سرمایه ملی ماست
وی در ادامه با اشاره غنی بودن کتابخانههای عمومی استان قم از نظر نسخ خطی، ابراز داشت: پس از جنگ یمن، نسخههای خطی این کشور، تنها سرمایه آنها بود و یمنیها به عنوان پشتوانه ملی از آن استفاده کردند. در ایران نیز ما سرمایه بزرگی از نسخ خطی در اختیار داریم که باید در حفظ آنها بکوشیم.
نماینده حضرت آیتالله سیستانی در ایران همچنین با اشاره به اهمیت فعالیت تخصصی در حوزه کودکان و نوجوانان گفت: از امام خمینی (ره) پرسیدند یاران تو کجا هستند؟ گفت در قنداق! شخصیت انسان در کودکی شکل میگیرد و به همین دلیل ما باید همه تلاشمان را در حوزه کار فرهنگی برای کودکان و نوجوانان انجام دهیم.
ارسال نظر